Avrasya’nın lider medikal fuarı Expomed Eurasia kapılarını açtı

Avrasya’nın lider medikal ve sağlık fuarı Expomed Eurasia, 600’ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın katılımıyla 29’uncu kez kapılarını açtı. 17 - 19 Mart tarihlerinde İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Expomed Eurasia’da medikal dünyasının trendlerini gözler önüne seriyor.

Üçüncü kez hibrit formatta düzenlenen Expomed Eurasia Hybrid+ dijital dünyanın ayrıcalıkları ile yüz yüze iletişimin birleştiği bir fuar deneyimi sunuyor. Fiziki fuarın yanı sıra 14 Mart’ta başlayan ve 18 Mart’a kadar sürecek Distribütör Günleri, 21 Mart - 4 Nisan tarihlerinde ise Online İş Bağlantıları, Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda gerçekleşecek.

Medikal cihaz, ekipman ve teknolojilerin yerli ve yabancı alıcılarla buluştuğu, sağlık alanındaki en yeni trendlerin takip edildiği, Avrasya’nın lider ihtisas fuarı Expomed Eurasia, Türkiye’deki medikal sektörü dünyanın geri kalanıyla 29 yıldır başarılı bir şekilde bir araya getiriyor.

MyTüyap Business Connect Programı yeni iş bağlantıları kuruyor
MyTüyap Business Connect Programı kapsamında 14 Mart 2022 tarihinde başlayan ve 18 Mart’a kadar devam edecek Distribütör Günleri online etkinliği yeni iş fırsatları yaratıyor. Reed Tüyap Genel Müdürü Ali Muharremoğlu online platformla ilgili şunları söyledi: “Temellerini geçtiğimiz yıllarda attığımız hibrit fuar anlayışını daha da geliştirerek sektörü yenilikçi bir fuar konseptiyle tanıştırdık. Hızlı bir şekilde dijitalleşen dünyaya fuarcılık sektörü olarak bizler de uyum sağladık. Yaşanan bu dijital dönüşüme son yıllarda çok ciddi yatırım yaptık ve şimdi bir adım daha ileriye giderek tüm iş yapış modellerimizi dijital hale getiriyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz online etkinliğimize şu ana kadar 109 ülkeden 4268 ziyaretçi kayıt yaptırdı. Fuardan sonra 21 Mart - 4 Nisan 2022 tarihlerinde MyTüyap Business Connect Programı kapsamında gerçekleşecek Online İş Bağlantıları kapsamında ise katılımcı firmalar ve ziyaretçiler bu platform üzerinden iletişimlerini sürdürebilecekler.”

Uluslararası ziyaretçiler fuara akın etti
Avrasya ülkelerindeki iş insanları, medikal alandaki ürün ve hizmet taleplerini Türkiye'den karşılamak için geniş ürün profili nedeniyle Expomed Eurasia Fuarı'nı ziyaret etmeyi tercih ediyor. Balkan ülkeleri, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Batı ve Orta Asya ülkeleri, Kafkas ülkeleri, Orta Doğu ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkeleri Expomed'in uluslararası ziyaretçilerinin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Fuar, 130’un üzerinde ülkeden ziyaretçi kaydı almasıyla dikkat çekiyor.

Yeni pazarlara açılma fırsatı
Satın alım gücü, kültürel ve ticari bağları dolayısıyla Avrasya coğrafyasındaki ülkeler, Türkiye'deki sağlık endüstrisi için önemli bir pazar konumunda bulunuyor. Avrasya ülkelerinin hızlı gelişimi ve sağlık alanında artan talepleri Expomed'i yeni iş ilişkileri ve fırsatları oluşturmak bakımından önemli bir uluslararası iş platformu haline getiriyor.

Medikal profesyonelleri bu fuarda buluşuyor
Reed Tüyap Fuarcılık’ın organize ettiği ‘Uluslararası İstanbul Tıbbi Analiz, Teşhis, Tedavi, Koruma, Rehabilitasyon, Laboratuvar Ürün, Cihaz, Sistem, Teknoloji, Donanım ve Hastaneler Fuarı’ Expomed Eurasia’nın 15 binin üzerinde yerli ve yabancı sektör profesyoneli tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Üç gün sürecek fuar, 19 Mart tarihine kadar her gün 10.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.